Weekend 1

In het 1ste weekend gaan we na een evolutionaire intro, naadloos over in de embryologische ontwikkeling van o.a. de ‘frontier tissues’ectoderm – endoderm met veel nadruk op de mucosale membranen. Deze frontier tissues, de Grenzegeweben van Blechschmidt, staan onder invloed van het mesoderm. De invloed van dit Innengewebe zullen we zowel dit, als  de komende weekends dieper bespreken, gebruikmakend van de ideeën van Pisschinger, die hij beschrijft als de  extra-cellulaire matrix, het bio-basis-regulatie-mechanisme.  We beginnen dit weekend met de hoofdregio: nasopharynx, oropharynx en laryngopharynx

We volgen deze verder richting de oesophagus, waar we natuurlijk niet buiten de invloed van, o.a. het diafragma kunnen. Daarnaast leggen we veel nadruk op de maag en lever/galblaas. We zullen hier al meteen manieren zien om er effectief op in te werken, zelfs voor baby’s en kleine kinderen, gaande van otits media, over reflux tot serieuze maag- en verteringsproblemen. Er is eveneens de mogelijkheid om de toestand van je eigen maag na te gaan, wat we zondagochtend effectief ook testen. Manuele diagnostiek: percussie, auscultatie en palpatie, samen met observatie en anamnese komen eveneens uitvoerig aan bod.

Na dit weekend bent u ook in staat om een goed bilan op te maken, betreffende de ortho- & parasympathische toestand van het volledige lichaam. We bespreken en oefenen verschillende methodes om kwalitatieve en kwantitatieve veranderingen op dit vlak ook effectief objectief te meten en te registreren. Dit alles wordt ondersteund met voedingsmanipulaties, maar ook orthomoleculaire ‘support’ wordt besproken.

Inschrijven

Volgende opleidingen

Scroll naar top